HEO-bouwsysteem nu ook verzekerbaar via EnergiePrestatieGarantie BouwGarant

Woningen die worden gebouwd met het door Develop inc. ontwikkelde House Energy Optimum (HEO) zijn vanaf nu op te leveren met de EnergiePrestatieGarantie (EPG) van BouwGarant. HEO is een nieuwbouwsysteem voor aannemers, ontwikkelaars en woningbouwcorporaties om BENG, energieneutraal en NOM te bereiken. BouwGarant-aannemers kunnen de energieprestaties van hun woningen verzekeren. Dit was al mogelijk voor SWK-deelnemers.

Toekomst
HEO is een geïntegreerd bouw- en installatiesysteem en een initiatief van ATAG Verwarming, Duco Ventilation & Sun Control, Jaga, Kingspan Insulation, Kingspan Unidek en Ubbink. Uitgangspunt is een optimale balans tussen betaalbaarheid en prestaties van de woning door bouwkundige en installatietechnische maatregelen naadloos op elkaar af te stemmen. Door gebruik te maken van HEO, weten woningcorporaties, ontwikkelaars en bouwers al in de ontwerpfase dat hun koop- of huurwoningen gegarandeerd energiezuinig, comfortabel en gezond worden.

Garantie
Naast SWK biedt nu ook BouwGarant een unieke Energie Prestatie Garantie op het HEO-systeem. Deze is op maat naar de individuele woonsituatie van de toekomstige bewoner. SWK en BouwGarant gaan daarbij niet uit van klimaatgemiddelden maar van gemeten weervariabelen. Door big data krijgen corporaties en huiseigenaren een harde en verzekerde garantie op de gebouwgebonden prestaties van de woning. Wanneer een bouwondernemer onverhoopt in financiële problemen raakt, kunnen bewoners of corporaties een beroep doen op de verzekeraar van BouwGarant en SWK.

Gestroomlijnd
Deze Energie Prestatie Garantie kunnen deelnemers van BouwGarant en SWK aanbieden wanneer zij voldoen aan extra eisen bovenop de algemene eisen voor deelnemers. Doordat BouwGarant en SWK bekend zijn met de HEO-systematiek, is een gestroomlijnd beoordelings- en certificeringsproces van die extra eisen geborgd. De aanvullende garantie wordt geboden op het gebouwgebonden energiegebruik voor verwarming, koeling, ventilatie en de bereiding van warm tapwater.

Lagere hypotheeklast
kopers hebben met de Energie Prestatie Garantie de zekerheid van een lage energierekening en de zekerheid van een lagere hypotheeklast. Dankzij het energieprestatiegarantiecertificaat kunnen geldverstrekkers 25.000 euro buiten beschouwing laten bij het vaststellen van de financieringslast. Dit geldt voor alle hypotheekverstrekkers en is vastgelegd in de Tijdelijke regeling hypothecair krediet.

Bron: Bouw en Uitvoering, https://bouwenuitvoering.nl/vernieuwing/heo-verzekerbaar-via-energie-prestatie-garantie-bouwgarant/

Naar haalbare en betaalbare starterswoningen

 

Download whitepaper

Scroll naar boven