Smart Concept Appartementen

Combineer het gemak van keuzevrijheid, optimalisatie van uw investering
en de zekerheid van gezonde, comfortabele en energiezuinige nieuwbouwappartementen.

Voor ontwikkelaars, bouwers en corporaties hebben we een basissysteem voor nieuwbouwappartementen ontwikkeld. Centraal hierbij staat het gemak van keuzevrijheid, optimalisatie van uw investering én de zekerheid van gegarandeerd gezonde, comfortabele en energiezuinige appartementen. Smart Concept is dé oplossing om betere nieuwbouwappartementen te realiseren tegen lagere kosten. Met dit basissysteem bepaalt u zelf hoe uw appartementencomplex eruit komt te zien. Om prestaties en uw investering te optimaliseren hebben wij basisplattegronden ontwikkeld voor galerij-, portiek- en corridorontsluiting. Hiermee stelt u snel en eenvoudig uw ideale appartementsgebouw samen. Ook combinaties met maisonnettes en beneden- en bovenwoningen zijn mogelijk. Daarbij kiest u of uw appartementen BENG of energieneutraal worden. Bij voldoende duurzame energieopwekking behoort ook NOM met EPV tot de mogelijkheden. Om u te helpen de juiste bouw- en installatietechnieken voor uw appartementen te selecteren, hebben wij drie configuraties uitgewerkt: Basic, Advanced en Premium. Hiermee krijgt u altijd de appartementen die passen bij uw ambities. U heeft vooraf inzicht in de bouw- en installatiekosten en de prestaties van uw woning. Het resultaat is een optimalisatie van uw investering, een korter ontwikkelproces en een rendabele projectontwikkeling.

Energieprestatiegarantie

SWK, Woningborg en BouwGarant bieden een unieke Energieprestatiegarantie op woningen en appartementen die zijn ontwikkeld met Smart Concept. Deze is op maat voor de individuele woonsituatie van de toekomstige bewoner. De garantie gaat daarbij niet uit van klimaatgemiddelden, maar van gemeten weervariabelen. Door de werkelijke meetgegevens krijgen corporaties en huiseigenaren een harde en verzekerde garantie op de gebouwgebonden prestaties van de woning. Wanneer een bouwondernemer onverhoopt in financiële problemen raakt, kunnen bewoners of corporaties een beroep doen op de verzekeraar.

Dankzij de Energieprestatiegarantie hebben kopers de mogelijkheid om extra hypotheekruimte te krijgen. Dit is vastgelegd in de Tijdelijke regeling hypothecair krediet en geldt voor alle Nederlandse hypotheekverstrekkers.

DEVELOP INC. BEWAAKT DE PRESTATIES EN VERZORGT DE ENGINEERING VAN UW PROJECT 1 of 5 KEUZEVRIJHEID IN ARCHITECTUUR EN GEVELONTWERP 2 of 5 KEUZE UIT BENG, ENERGIENEUTRAAL EN NOM 3 of 5 VOOR LAGE (TOT 10 METER), MIDDELHOGE (VAN 10 TOT 25 METER) EN HOGE (VANAF 25 METER) APPARTEMENTSGEBOUWEN 4 of 5 VRIJ ONTWERP VAN GEVEL, BALKON EN TERRAS 5 of 5

Voor veel projectontwikkelaars is de keuze voor de installaties een lastige opgave. Vaak bieden bouwers en installateurs onvoldoende inzicht in de effecten van de voorgestelde en gekozen installatietechnieken. Terwijl u streeft naar hoogwaardige appartementen met goed functionerende installaties voor uw afnemers. Om u te helpen de juiste keuzes te maken, passend bij uw ambitie, budget en prestatie-eisen hebben wij drie configuraties ontwikkeld, te weten Basic, Advanced en Premium. De drie configuraties bieden u de mogelijkheid om te kiezen voor een collectieve of individuele warmtepomp. Afhankelijk van de grootte en het type appartement en uw budget helpen wij u de juiste keuze te maken. Ook aansluiting op een warmtenet is mogelijk en kan, afhankelijk van de bouwlocatie, zelfs verplicht worden gesteld door de gemeente of netwerkbeheerder.

Smart Concept Basic
• Energiezuinige, comfortabele en gezonde appartementen voor een basisbudget.
• Thermische schil op Bouwbesluitniveau.
• Eenvoudige installaties van hoge kwaliteit en concurrerende prijs:
    • Mechanische ventilatie met natuurlijke toevoer (systeem C).

Smart Concept Advanced

• Extra energiezuinig en meer comfort door:
    • Betere isolatie van de thermische schil;
    • 1-zone balansventilatiesysteem (D) met warmteterugwinning.
• Kleinere warmtepomp, lager temperatuurtraject en kleiner afgiftesysteem door lage warmtevraag.
• Minder PV-panelen nodig voor BENG, Energieneutraal en NOM.

Smart Concept Premium

• Nog gezonder, comfortabeler en energiezuiniger door:
    • 2-zone balansventilatiesysteem (D) met warmteterugwinning;
    • Geïntegreerde zonwering voor extra passieve koeling.
• Nog eenvoudiger naar BENG, Energieneutraal en NOM.

Smart Concept gaat uit van een vooraf geëngineerde basis. Dat betekent dat de installatietechniek en de bouwfysische aspecten van de appartementen al zijn doorgerekend om eenvoudig aan alle prestatie-eisen te kunnen voldoen. Wij bieden u met Smart Concept zowel de architectonische vrijheid als ook de keuze voor bouw- en installatietechnieken die passen bij uw wensen en budgetten. In 10 stappen verzorgen wij met u het complete traject van engineering tot de omgevingsvergunning van de woning. Alle stappen zijn in lijn met de geldende BENG-eisen en de toekomstige Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen.

 1. Op basis van de Smart Concept basisplattegronden voor appartementen maakt de architect het ontwerp dat past bij de omgeving en uw persoonlijke wensen.
 2. De basistekeningen en -berekeningen van Smart Concept maken wij projectspecifiek op het ontwerp van de architect.
 3. Afstemmen projectspecifieke detaillering.
 4. Integraal advies en afstemming bouwkundig, bouwfysisch, constructies en E- en W-installaties.
 5. Toepassen van bouwkundige en installatietechnische componenten in ontwerp en verwerken in Technische Omschrijving.
 6. De benodigde berekeningen (Energieprestatie, Bouwbesluit, Warmteverlies en risicoanalyse voor Temperatuuroverschrijding) en afmelden BENG-berekening en energielabel.
 7. Kopersopties (plaatsing en indeling badkamer en keuken) meenemen in engineering en consequenties op prestaties doorrekenen en inzichtelijk maken.
 8. Constructies uitwerken ten behoeve van omgevingsvergunning.
 9. Onderleggers zoals Artist impressions, plattegronden aanleveren t.b.v. verkoopbrochure.
 10. Afsluiten verzekerde energieprestatiegarantie bij SWK, BouwGarant of Woningborg (indien gewenst).
02
 1. Productiemodel opzetten in BIM en genereren van de werktekeningen.
 2. Inkooplijst uit BIM genereren.
 3. Definitieve afstemming en invulling bouwkundige maatregelen en installaties.
 4. Definitieve uitwerking constructies: werktekeningen van palenplan
  en fundering.
 5. Definitieve berekeningen met inbegrip van gekozen (kopers)opties.
 6. Definitieve Technische Omschrijving bouwkundig en installaties.
 7. Begeleiding, uitleg en training van juiste verwerking van de  componenten en inregelen/in bedrijfstelling van de installaties.
 8. Opleverdossier maken van gekozen componenten van de configuraties Basic, Advanced of Premium.

Keuzevrijheid en prestaties in één: 

• Ontsluiting vrij te kiezen: galerij, portiek, corridor, maisonnette
• Voor lage (tot 10 meter), middelhoge (van 10 tot 25 meter) en hoge (vanaf 25 meter) appartementsgebouwen
• Vrije indeling en vrij ontwerp van gevel en balkonintegratie.
• Develop Inc. bewaakt haalbaarheid en prestaties.
• Optimalisatie van uw investering en rendement.

Naar haalbare en betaalbare starterswoningen

 

Download whitepaper

Scroll naar boven