OVER ONS

DEVELOP INC

Develop inc. is een jonge onderneming die zich richt op twee activiteiten: strategisch adviseren en het ontwikkelen en vermarkten van slimme integrale concepten. Wij vertalen trends, techniek en klantbehoeften naar kansen voor uw onderneming. In de praktijk komt dat neer op innovatieve oplossingen voor een duurzame en energiezuinige gebouwde omgeving. Develop inc. kijkt verder dan de gebaande paden. Denkt out-of-the-box. Maakt ideeën tastbaar waar anderen denken dat het niet mogelijk is. Wij zoeken daarbij het optimum tussen techniek, proces en financiën

ONS TEAM

Develop inc. bestaat uit Michael Sauerbier en Jourdain Martens. Daarnaast werken wij met een vaste pool van specialisten op het gebied van bouwfysica, bouwtechniek, installatietechniek, marketing, risicomanagement en circulaire inkoop- en contractmanagement.​

MICHAEL SAUERBIER
JOURDAIN MARTENS

DEVELOP INC

Sinds 2015 richt Develop inc. zich op drie activiteiten: strategische advisering, concept ontwikkeling en concept realisatie van slimme integrale duurzame gebouwconcepten. Wij vertalen trends, techniek en klantbehoeften naar duurzame realiseerbare oplossingen. In de praktijk komt dat neer op innovatieve oplossingen voor een duurzaam, energiezuinig en gezond gebouw. Develop inc. kijkt verder dan de gebaande paden. Denkt out-of-the-box. Maakt ideeën tastbaar waar anderen denken dat het niet mogelijk is. Wij zoeken daarbij het optimum tussen techniek, proces, financiën en wensen, geprojecteerd in de levenscyclus van een gebouw

ONS TEAM

Ons team bestaat uit gedreven specialisten met de ambitie om de wereld om ons heen, voor de generaties na ons, veilig, schoon en prettig leefbaar te houden. Daarnaast werken wij met een vaste pool van deskundigen op het gebied van bouwfysica, bouwtechniek, installatietechniek, marketing, risicomanagement en circulaire inkoop- en contractmanagement.​
MICHAEL SAUERBIER
JOURDAIN MARTENS
DIEDERIK DOORNHEIN
DIEDERIK BIESBOER
LAURINE BÜTTNER

MICHAEL SAUERBIER

De overgang naar een duurzame energievoorziening voor gebouwen brengt nieuwe technische uitdagingen en nieuwe wensen van gebruikers met zich mee. Passiefhuis, Active House, EPC, BENG, NOM, klimaatneutrale, energieleverende, notaloze en autarkische woningen zijn begrippen waar de markt van energiezuinig bouwen mee wordt overspoeld. In de praktijk is er veel verwarring over wat deze begrippen precies betekenen, welke eisen eraan verbonden zijn en welke consequenties dit heeft op het bouwen. Al deze begrippen hebben één ding gemeen, namelijk het terugdringen van het energiegebruik. Ze zeggen echter niets over de effectiviteit van de maatregelen en de kosten en baten daarvan. Daar probeert Develop Inc. verandering in te brengen. Wij maken de effecten van ontwerpbeslissingen, energiebesparende componenten en de kosten en baten integraal inzichtelijk door ons ontwikkeld ‘life cycle costs model’. Een instrument dat de kosteneffectiviteit berekent van de investering in de ‘Life Cycle’ van een vastgoedobject: Rekenmodel Energieprestatie Gebouwen® (REPG®)

JOURDAIN MARTENS

De bouw staat helaas bekend om haar hoge faalkosten, budgetoverschrijding en tegenvallende prestaties. Vaak is dit te wijten aan een onvoldoende geïntegreerde benadering van het ontwerp-, bouw- en beheerproces en het uitblijven van een incentive om echt kwalitatief hoogwaardige gebouwen te realiseren. Zeker nu we onze woningen, kantoren, zorgcomplexen en ander vastgoed moeten verduurzamen komt er nog meer nadruk te liggen op integraliteit. De eisen worden immers steeds strenger, de technieken complexer, de kosten hoger en bovendien worden er prestatiegaranties geëist. Met mijn achtergrond als bouwkundig ingenieur en managementwetenschapper in verandervraagstukken geniet ik de uitdagingen die voor ons liggen. Samen met de klant het optimum bereiken tussen energiezuinigheid, comfort, gezondheid, kosten en baten geeft mij ontzettend veel energie.

LAURINE BÜTTNER

Als Office Manager draag ik bij aan de beheersing van de organisatie. Dat betekent dat ik mij bezighoud met het opzetten en soepel laten verlopen van interne bedrijfsprocessen, die onder andere te maken hebben met de financiële administratie, personeel en organisatie. Daarbij is het belangrijk dat de effectiviteit en de efficiëntie wordt bewaakt en waar nodig wordt verbeterd. Binnen de organisatie ben ik de spil die ervoor zorgt dat alles loopt zoals het moet lopen en ondersteun het directie/managementteam op alle fronten, maar ook mijn collega’s. Ik streef ernaar om samen met de collega’s van Develop Inc. de vastgestelde doelen te realiseren! De sleutelwoorden daarbij zijn een open, goede communicatie en samenwerken! Ook vertrouwen hebben in elkaar en dezelfde koers varen zijn in mijn ogen belangrijke aspecten om de doelstellingen van Develop Inc. waar te maken!

DIEDERIK DOORNHEIN

In zowel de aannemerij als in de projectontwikkeling heb ik heb veel (bouw)projecten en organisaties mogen managen. Wat veel bouwprojecten gemeen hebben is dat elk project weer als uniek project wordt gezien. In de bouw pakken we het projectmatig op. Alle fasen doorlopen we weer opnieuw. Waarna bij uitbesteding aan een aannemer er opnieuw discussiepunten ontstaan over de kwaliteit van het ontwerp. Hierbij wordt het ontwerp veelal overgedaan, alleen noemen we dit dan de werktekeningen. Zonde van de gedane investeringen.

Met de nieuwe wet Kwaliteitsborging (WKB) komt hier verandering in. Daar waar de vergunning op wordt afgegeven moet op gebouwd kunnen worden. Er mag dan geen ruimte meer zijn voor ‘kwaliteit’ discussies (zowel bouwkundig, installatietechnisch en constructief). Bij de uitvoering wordt immers getoetst aan de vergunning stukken.

Waarom deze inleiding? Een project goed uitvoeren vraagt om een goed proces. En daar maken wij het verschil. Wij denken en voeren uit vanuit het proces.

Hiernaast zijn wij van mening dat je de kennis juist in eigen huis moet hebben. Wij zitten niet te wachten op losse (goedbedoelde) adviezen, maar pakken een project zelf integraal op. Met integraal bedoelen we ook echt de complete afstemming tussen bouwkundig, installaties en constructief. Met een praktische aanpak en korte lijnen voeren wij de complete advisering en engineering uit voor de bouwprojecten. Zowel in de ontwikkel/vergunningsfase als in de uitvoeringsfase.