Engineering

Bij veel bouwplannen zijn kostenoverschrijdingen, beperkte winstmarges, lange doorlooptijden, hoge faalkosten, ongewenste verrassingen achteraf, dure installaties, tegenvallende prestaties en comfortklachten aan de orde van de dag.

Deze symptomen worden vaak veroorzaakt door onvoldoende integrale benadering van het ontwikkel-, ontwerp- en bouwproces. We zien in de praktijk dat de kennis, kunde en belangen van ontwikkelaars, gemeenten, architecten, adviseurs, bouwers, installateurs en fabrikanten niet op het juiste moment samenkomen. Dit leidt ertoe dat tijdens ontwerp en uitvoering herhaaldelijk wijzigingen worden doorgevoerd, met alle gevolgen van dien. Een integrale aanpak zorgt ervoor dat ontwikkelaars, vastgoedeigenaren en bouwers niet langer geconfronteerd worden met onnodige risico’s en hoge stichtingskosten.

Om grip te houden op de haalbaarheid, prijs, kwaliteit en prestaties van projecten streven veel partijen naar een conceptmatige aanpak en integrale engineering. Nadeel van de meeste concepten is de beperkte ontwerp- en keuzevrijheid. Wij hebben onze concepten zo opgesteld dat u het beste krijgt van twee werelden. U heeft het gemak van keuzevrijheid en de voordelen van vooraf uitgekiende en bewezen oplossingen.

Zowel voor de nieuwbouw als renovatie van woningen ontwikkelden wij concepten volgens het principe van pre-engineering. Aan de hand van uw eisen en ontwerpspecificatie maken wij de pre-engineering specifiek voor uw project. Wij verzorgen hierbij alle benodigde tekeningen, BIM-modellen en berekeningen voor de aanvraag van de omgevingsvergunning en de uitvoering. Daarbij bewaken wij ook de energieprestatie, milieuprestatie, budgetten en risico’s. Zo behaalt u een betere kwaliteit tegen lagere kosten.

Meer weten over onze concepten en unieke ontwikkel- en engineeringsservice? Lees dan snel verder over Smart Concept (nieuwbouw) of RenoEasy (renovatie).

Naar haalbare en betaalbare starterswoningen

 

Download whitepaper

Scroll naar top